Social Hotspot Managed WiFi Services

Social Hotspot Managed WiFi Services

Als klant van Social Hotspot maakt u gebruik van een Social WiFi oplossing. Deze marketing oplossing wordt door Social Hotspot ontwikkeld, onderhouden en gemonitord.

In de praktijk betekent dit dat wij guest-wifi via een Social Hotspot bij u op locatie aanbieden. De eindgebruiker (uw gast) kan afhankelijk van de door u geactiveerde login mogelijkheden, inloggen in een guest portal. De "guest portal" is een landingspagina waarop bijvoorbeeld een e-maillogin of Facebook login wordt aangeboden. De eindgebruiker maakt hierbij gebruik van een door Social Hotspot in de cloud gehoste oplossing (het Social Hotspot Cloud Platform). Na elke succesvolle login stuurt dit platform een signaal naar de WiFi Hotspot bij u op locatie welke de eindgebruiker toegang tot het internet verschaft. Dit is de basis van de dienst van Social Hotspot WiFi, daarnaast bieden wij via Social Hotspot Insights inzicht in gebruiksstatistieken en kunt u promotionele acties opzetten.

Naast de marketing oplossing bieden wij onze nieuwe klanten Social Hotspot Managed WiFi Services aan, voor bestaande klanten zullen wij deze dienstverlening toevoegen vanaf 01-01-2020. Met deze service voldoet u aan de laatste wetgeving en bent u gegarandeerd van een veilig WiFi(-netwerk) voor u en uw gasten. Zoals de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) voorschrijft bent u als onderneming en aanbieder van een openbaar WiFi netwerk verantwoordelijk voor het zorgvuldig en veilig verwerken van klant- en persoonsgegevens. Daarnaast moet u maatregelen nemen om uw netwerk te beveiligen tegen ongewenst gebruik en moet u uw interne netwerk scheiden van het gastnetwerk.

Met de komst van WiFi pinterminals, kassa handhelds, bewakingscamera's, afstortkluizen en andere aan WiFi (of het bekabelde) gekoppelde hardware is uw netwerk bedrijfskritisch geworden. Deze ontwikkeling heeft zich in de afgelopen jaren in sneltreinvaart doorgezet en dat betekent dat uw netwerk steeds vaker van updates moet worden voorzien, om betrouwbaar en veilig te blijven. Vanuit Social Hotspot hebben wij de zorgtaak om u te voorzien in het up to date houden van uw netwerk. Aangezien deze werkzaamheden geen onderdeel uitmaken van de eerder beschreven marketing oplossing bieden wij deze als additionele dienst aan.

Bij Social Hotspot Managed WiFi Services zijn de volgende zaken inbegrepen:

  • Periodieke software updates Social Hotspot Access Points
  • Periodieke software updates aan de door Social Hotspot geleverde routers en switches
  • Noodonderhoud/beveiligingspatches vanuit leverancier
  • Monitoring van online status van hardware, eindgebruikers en interne devices
  • Monitoring van kritieke events gerapporteerd door hardware
  • Gegevensverwerking GDPR/AVG compliant

Heeft u vragen over Social Hotspot Managed WiFi Services?
Neem dan contact op met onze klantenservice.

Neem contact op